House Porta Amarela / Flávia Menezes Arquitetura e Interiores

0


House Porta Amarela / Flávia Menezes Arquitetura e Interiores

© João Paulo Oliveira© João Paulo Oliveira© João Paulo Oliveira© João Paulo Oliveira+ 36


  • Area Area of ​​this architecture project Area:
    2551 sq. Ft.

  • Year Year of completion of this architecture project

    Year:


    2020


  • Photographs Photographs: João Paulo Oliveira

  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Bretton Revestimentos, Claudete Guitar – Ceramica by Atelie e Arte, GM dos Santos, LP Brazil, Marianne Ramos Paisagismo, Omnitrade Brasil, Rewood, Trimble Navigation, reka iluminacao

  • Principal architect:

    Flavia Menezes

© João Paulo Oliveira
© João Paulo Oliveira

Text description provided by the architects. La Casa da Porta Amarela is a single-family house designed for a couple, their future children and to receive friends and family. The young residents, who have always been in contact with nature, acquired the regular land of 531 square meters and yearned for a modern and comfortable house that could be built quickly while respecting the environment. Thus was born the concept of the house, in which the spaces mix and are always connected.

© João Paulo Oliveira
© João Paulo Oliveira

The idea for the house was to be an “L” design, facing the front of the land, optimizing the entry of light by facing north, where it could be fully open, integrating the garden and the garden. swimming pool in the living room, in the TV room and gourmet kitchen. The sleeping area was divided into 2 bedrooms on the ground floor and 2 bedrooms on the upper floor, all with their own bathroom and of similar dimensions. Residents ruled out the need for a master suite, thus having all bedrooms and bathrooms the same size and finish.

© João Paulo Oliveira
© João Paulo Oliveira
Ground floor Plan
Ground floor Plan
© João Paulo Oliveira
© João Paulo Oliveira

With three roof levels with only 2% slope, a double height ceiling with the staircase connected to a walkway to access the upper rooms and through it you can contemplate a beautiful view of the mountain.

© João Paulo Oliveira
© João Paulo Oliveira
Section A and B
Section A and B
© João Paulo Oliveira
© João Paulo Oliveira

The house was built with concrete foundations and slabs, ground floor walls with ceramic blocks, and the upper floor with wood, cement board and drywall. The roof structure was constructed with prefabricated glued laminated timber beams covered with a corrugated PVC roof and insulated with Rockboard® insulation.

© João Paulo Oliveira
© João Paulo Oliveira

Amidst the vegetation of native trees, Flávia Menezes Arquitetura e Interiores project embraces the surroundings. With an open concept, its composition introduces nature into the house, eliminates the boundaries between interior and exterior, colors, materials, textures and transparencies allow the total communication of the house bringing the pleasant feeling of warmth and comfort.

© João Paulo Oliveira
© João Paulo Oliveira





Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.