House M7 / MFRMGR Architekci

0


House M7 / MFRMGR Architekci

© studio ONI© studio ONI© studio ONI© studio ONI+ 33


  • Area Area of ​​this architecture project Area:
    285 m²

  • Year Year of completion of this architecture project

    Year:


    2020


  • Photographs Photographs: ONI Studio

  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project

© studio ONI
© studio ONI

Text description provided by the architects. During the pandemic and the restrictions associated with it, there has been a new appreciation of lots and homes far from the city center. Many satellite settlements, with their advantages such as cleaner air, less busy streets, greenery, have become an alternative to cramped apartments in central neighborhoods.

© studio ONI
© studio ONI
Ground floor plan
Ground floor plan
© studio ONI
© studio ONI

Our project “dom m7” (“house m7”) was created just before the mysterious epidemic and on a plot located in a village near Warsaw. In this difficult period, investors were able to appreciate this place and use the spaces and functions adapted to their needs.

© studio ONI
© studio ONI

We designed the building on an average-sized rectangular plot of about 800 m2. The property on which the development has been built is slightly hidden, located in a strip between several lots of similar size with quite typical houses. They are accessible by a dead end road with a barrier from the main road. This situation allowed the designed house not to have a fence in front and on two sides, which gave a local and open character to the place.

© studio ONI
© studio ONI

The idea. The design process started with talking to household members and identifying their needs. This allowed us to determine the function of the house – enlarged due to the number of residents. The interior patio has become the unifying point of all the needs of the house. The patio allows you to see the greenery practically from everywhere in the building: from the living room, the kitchen, the hallway near the bedrooms and the entrance to the building.

© studio ONI
© studio ONI

In addition, thanks to the patio and the openings in the living room in the apparently closed concrete block, well-lit interiors with large glazing were obtained and at the same time, the privacy inside was maintained. The observation axes have been preserved throughout the ground floor of the building. So you can look directly at the kitchen from the living room, and as you enter the building you can see the greenery behind the facility. The entrance arch has an interesting and unexpected function. During the lockdown, when it was not possible to move too much on the roads, residents could train for example by bike (trainer) or rowing, experiencing the current weather outside, while contemplating nature and the views.

© studio ONI
© studio ONI

Form. The shape of the building had to be simple and neutral, so its shape relates to the plot. It is a parallelepiped with facades inspired by the texture of concrete in a gray shade. The only detail used in this design is simple steel flat bar balustrades. The recessed window, as well as the discreet aluminum carpentry so that the glazing surface is as visible as possible, contrasts with the rough facade. The house is a one-story building. On the ground floor there is a living area (entrance area, office, toilet, fitted kitchen and living room). The garage area is connected to the boiler room. On the first floor are the private bedrooms of the house (parents’ bedroom with wardrobe and bathroom, laundry room, children’s bedrooms and guest bedroom).

CC Section
CC Section

On the first floor there is also a large terrace accessible to all users of the building, where we have provided space for the preparation of additional light meals so that the kitchen on the ground floor is not used.

© studio ONI
© studio ONI

Materials / structure. The building is of mixed structure, partly in reinforced concrete and partly in masonry with a flat roof. The facade is concrete. Windows with narrow aluminum frames and steel elements are painted gray.

© studio ONI
© studio ONI





Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.