I Do Artist Store with Yue Minjun / Antistatic architecture

I Do Artist Store with Yue Minjun / Antistatic architecture

Evening facade Front view. Image © Dachou Photography

Facade in the evening.  Image © Dachou PhotographyDisplay on the 1st floor.  Image © Dachou PhotographyInterior of the 1st floor.  Image © Dachou PhotographyInterior of the 1st floor.  Image © Dachou Photography+ 29


  • Zoned Area of ​​this architectural project Zoned:
    250 m²

  • Year Year of completion of this architecture project

    Year:


    2021


  • Photographs Photographs: Dachou Photography

  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project

    Manufacturers: E-grow, ??, ??


  • Principal architects:

    Martin Miller, Mo Zheng


Interior of the 1st floor.  Image © Dachou Photography
Interior of the 1st floor. Image © Dachou Photography

Immersive experience: primitive romantic space VS. lively urban environment. The I Do Artist Store in Wuhan, China, blends unique spatial and sculptural elements to create a highly expressive, enveloping and inspiring experience. The work presented from the collaboration between AntiStatics Architecture and renowned artist Yue Min Jun is specifically “the peaceful elephant,” symbolic in Chinese and Asian culture as a representation of “a peaceful world and a grain. mature in society ”. In the space, a smooth, flowing cave-like space is sculpted within, enveloping visitors in a continually flowing environment and drawing people across the floor plan. The details of the screens embedded in the walls and self-supporting throughout the space suggest massive geological formations emerging from the erosive spatial constructions of the interior. Overall, the geometries exhibit a diverse but synergistic unity of form.

Atrium 1st floor.  Image © Dachou Photography
Atrium 1st floor. Image © Dachou Photography

Core Visual: The unity of symbolic elements and cutting edge manufacturing technology. The enormous 9m steel sculpture of the life-size elephant features two of Yue Min Jun’s iconic figures crouching intimately on each other’s shoulders and rising from the first floor of the space and emerging into the second floor. Symbolically, the elephant and the figures represent wisdom, strength and unity as a projection of the relationships that emerge from those who enter the store. In the execution, the sculpture innovates an entirely new methodology for the creation of space and form. Using large-scale 3D wax printing and lost wax casting, the process creates a sparse but highly structural network inspired by both cell biology and atomic structures in diamond. The unified formation of symbolic elements and advanced manufacturing technologies suggests a new path forward for architecture and the arts, seeking to unify elements from all fields rather than the segregation of procedures and mindsets.

Interior of the 2nd floor.  Image © Dachou Photography
Interior of the 2nd floor. Image © Dachou Photography
Factory shot process.  Image courtesy of AntiStatics Architecture
Factory shot process. Image courtesy of AntiStatics Architecture
Conceptual diagram.  Image courtesy of AntiStatics Architecture
Conceptual diagram. Image courtesy of AntiStatics Architecture

Natural inspiration: rock formation in soft flowing layers and diamond structure. The interior space of the cave is light and airy with flowing ribbons of robot-milled formwork continually enveloping the space and further enveloping visitors in a warm embrace. Reminiscent of the erosion of the earth through transformed natural formations, organic in their fluidity and precise in their definition, a gentle reference to the reconstitution of naturally formed elements into objects made with precision. The reverse relationship can be found in custom designed and crafted displays and furniture, finding formal inspiration in geometric formations while using artisanal processes in their construction.

Conceptual diagram.  Image courtesy of AntiStatics Architecture
Conceptual diagram. Image courtesy of AntiStatics Architecture
Interior of the 1st floor.  Image © Dachou Photography
Interior of the 1st floor. Image © Dachou Photography
1st floor lighting.  Image © Dachou Photography
1st floor lighting. Image © Dachou Photography

Thinking the future: the combination of art, technology and retail. Visitors are drawn to the space through the exceptional elephant formation visible in the bustling urban environment of central Wuhan. Upon closer inspection, the continuation of the figure inside prompts the viewer to further explore the interior environments, where one is removed from the excitement of the streetscape and welcomed into the calming cave. Unprecedented detail and sculptural precision pierce the floor plate with iconic Min Jun figures expressively evoking exuberant gestures of love and joy prompting ascending the spiral staircase into the most intimate of the upper floors . Here, we are able to approach these figures directly as a moment of reflection and wonder, of awe and inspiration for what the future may hold, for themselves and for the world as a whole, in an expressive celebration of the most avant-garde spatial events.

Conceptual diagram.  Image courtesy of AntiStatics Architecture
Conceptual diagram. Image courtesy of AntiStatics Architecture

Cross-domains and integration: not just art, architecture and technology. The design of artist I Do Wuhan’s store is neither art, architecture, nor technology, but an elegant synthesis of the most beloved elements of the three, creating a new hybridization of unique and inspiring immersive experiences. The facade, the interiors and the details of the spaces declare themselves to the world as a new potential on how we might understand not the segregation of thoughts and ideas, but rather how cross-ideation and multidisciplinary collaboration between them can offer. a way forward, celebrating our differences and sharing our common goals of love, happiness and inspiration.

1st floor looking down.  Image © Dachou Photography
1st floor looking down. Image © Dachou Photography



Source link

Comments are closed.